Brödbacken

tisdag 17 maj 2022

Jan Ekström



Den 16 maj var vi på studiebesök på det nya surdegsbageriet Brödbacken utanför Ljungskile. En oföglömlig afton där vi fick träffa Christina och hennes man som under mycket svårartade förutsättningar har skapat något helt unikt!



Christina Kirpensteijn
Så heter denna driftiga kvinna som tillsammans med sin familj lett ombyggnaden av ett fallfärdig stall till ett modernt bageri och café. Men där den ursprungliga stilen lever kvar i många detaljer.
Christina erbjöd oss inledningsvis en matig smörgås gjord naturligtvis på det egna brödet. Därefter serverade hon en rabarberpaj.

Därefter berättade hon om sin resa från varande en socialtjänsteman i Vänersborg till bageri- och caféägare. Hon arbetade fulltid där t o m Skärtorsdagen i år.

Därefter fick vi lära oss den mödosamma vägen till det perfekta surdegsbrödet.

De flesta hade förbeställt både limpor och bullar och mätta och belåtna och djupt imponerade av parets skaparförmåga drog vi hem i den ljusa vårkvällen